Oldalunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutathassuk az, egyesületünk által nyújtotta lehetőségeket a városunk és vidékén élő felnőtt betegek számára. ************************************************ Töltsd le az egyesület eszköztárat (Toolbar) Próbáld ki! *************************************************

2007 Decemberében került sor az Esély alapítvány részéről egy kisebb gyűlésre, amelyen Magyarországi vendégek is részt vettek a Szolnoki INPULZUS egyesület részéről. A beszélgetések során szembesültünk azokkal a tényekkel, hogy a gyergyói felnőtt sérült emberek nem tartoznak egyetlen helyi szervezethez sem. Szóban került, hogy volna-e lehetőség csatlakozásra és az együttműködésre a fentiekben említett alapítvánnyal. A beszélgetés során ki derült, hogy mint szimpatizánsok együttműködhetünk az alapítvánnyal, részt vehetünk, és részt vállalhatunk a tevékenységeikben, de beleszólásunk nem lehet az alapítvány tevékenységében. Ezt meg is értettük.

Ekkor született meg azon döntés, a résztvevő felnőtt sérültek részéről, hogy a betegségben élő felnőtt személyeknek is létre kell hozni egy közös EGYESÜLETET, amely átfogóan foglalkozna a betegségben szenvedő felnőtt betegekkel, akik a SÉRÜLT (Handicap) bélyegzőt kénytelenek viselni. Ide taroznának a látássérültek, vesebetegek, cukorbetegek, mozgássérültek és minden más betegségben szenvedők, akik sérültek. A Gyergyói Sérültek Egyesülete a BARNABÁS alapítvány, támogatásával működik. A döntést az egyesület létrehozásáról az alábbi betegek hozták id.Veress Ernő, aki egyben a Barnabás alapítvány elnöke is és a helyi keresztény Baptista gyülekezet lelkipásztora. Betegsége látássérült. Báni Lajos, aki vesebetegségben szenvedett és mozgássérült is volt (elhunyt) Mezei Attila, aki szklerózis multiplexes, mozgássérült Kolozsi Albert vesebeteg 2008 Február 29-én a média által meghirdetet dátumon, tartottuk meg az első gyűlést, ahová számításainkon felül voltak résztvevők. Így meg alakult a Gyergyószentmiklósi FELNŐTT SÉRÜLTEK EGYESÜLETE. A gyűlések megtartására a helységet Veress Ernő lelkipásztor, biztosította, ami a Baptista közösség MENEDÉKKÁPOLNÁNAK nevezett épülete. Melyben minden hónap utolsó péntekén gyűlést tartunk a sérült embereknek.

Célkituzéseink Az egyesületnek kettős célja, pontosabban kettős üzenete van, hogy felhívjuk a fogyatékkal élők figyelmét arra a tényre, hogy betegségük ellenére módúkban áll aktív és minőségi életet élni. Ugyanakkor célunk az is, hogy a fogyaték nélkül élő személyeknek is megmutassuk: fogyatékkal élő társaik ugyanolyan hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak, mint ök maguk, hasonló megvalósításokra képesek, ha nem zárják ki, nem írják le őket. Valljuk és üzenjük: Az emberi érték nem függ a fizikai állapottól. A Gyergyószentmiklósi, sérült személyekkel foglalkozó szervezetek közti aktív kapcsolat, párbeszéd kialakítása a rendezvények kapcsán. A tervek és a partner szervezetek céljainak kommunikálása a fogyatékkal, valamint a fogyaték nélkül élő személyek felé.

*************************************************