2009 Gyilkos-kői hegyitúra

*********************************************************************** Hisszük hogy folytatódik

A múlt évi hasonló próbálkozás élményszerüre sikerült, így hát idén is megszervezte a Gyergyószentmiklósi Betegek Egyesülete a különféle fogyatékkal élők gyilkostói kirándulását. A baptista keresztény gyülekezet testi és lelki támogatásától azok sem zárkóztak el, akik egy éve felsegítették őket a Mária-kőre.

************************************************************************ 2009.Folytatódik a hegymászás a sérülteknek

************************************************************************ A mozgássérült, látáskárosult, cukorbeteg, vagy egyéb fogyatékkal, betegséggel-, rendellenességgel élők kalandra éhes csapatát idén is a Dancurás hegyimentő szolgálat tagjai segítették a helyváltoztatásban úgy, hogy az ô szaktudásuk mellett az Erdélyi Kárpát Egyesület helyi tagjaira vagy a gyergyói Síegyletesek közreműködésére is számíthatunk a természetet és a kihívásokat kedvelő - és bizonyítottan leküzdeni tudó - sérültek.

Idén magasabbra kívántunk jutni, bizonyíték erre, hogy a Gyilkoskőt néztük ki célpontnak. Az egy évvel ezelőtti Cifra nyeregen átvezető terephez képest a leküzdött, 1400 méter magasan lévő Gyilkoskőhöz vezető útvonal is több akadályt gördített a szokatlan túrázók elé.

A borszéki offroadosok is csatlakoztak a nagy kalandhoz, ők egy amatőr klub, mely tagjainak hobbija a hegyi terepen való autózás. A tapasztalattal rendelkező ralisok a nehézterepet vállalták hogy a 70 fős gyergyói betegek egyesületi tagjainak, segédkeznek abban, hogy hiánytalanul mindenki feljusson a Gyilkoskőre.

A múlt vasárnapi teljesítmény sikerének részesei voltak azok a Marosvásárhelyi mozgássérült sorstársak is, akik csatlakoztak a nem mindennapi erő és akaratpróbához.

A Gyilkoskőn a baptista keresztény gyülekezet lelkésze és misszionáriusa közös Istentisztelet keretében mondtak hálát azért az akarat- és fizikai erőért, mely kellett a különös túra minden résztvevőjének ahhoz, hogy célba érhessünk. Hálát adtak Isten nagy kegyelméért, hogy még kegyelmes és még lehetőség van hozzá fordulni. Elhangzottak Istent dicsőítő énekek, amit a csoport együtt próbált énekelni.

A gyilkostói csónakháznál fogyasztották el a résztvevők az ebédjüket, amiről a Viridis, a Gyergyói Síegylet gondoskodott. A Dancurás Hegyimentő Szolgálat, a borszéki segítők, a baptista gyülekezet tagjai; mindenki, aki ott volt vasárnap a Gyilkoskői túrán nemes dolgot cselekedett annak érdekében, hogy a mozgássérült, látáskárosult, cukorbeteg, vagy egyéb fogyatékkal, betegséggel, rendellenességgel élők kalandra éhes csapata egy újabb feledhetetlen élménnyel gazdagodott.

Akik már az augusztus 16-i második próbát is kiállták, vagy éppen látták őket, azok már tudják: ha akarat van, és segítők vannak, ÉS ISTENNEK AKARATA IS akkor minden lehetséges!

*************************************************

Csibi Márti fotói itt Burján Rita fotói itt Mezei Attila fotói itt *************************************************