Gyergyói Betegek Egyesülete “Bárki lehet sérült! Segíts a sérült embertársa

2008 Horgászverseny

*****************************************************************

Sérülteknek megrendezett horgászverseny A Felnőtt Sérültek Egyesülete a Mária-kő megmászása után újabb nagyobb rendezvényt szervezett: ezúttal horgászni hívta tagjait a Maros holtágára. Az egyesület a horgász társulat segítségét kérte a hely kiválasztásában és a verseny lebonyolításában.

Programunk célja, azon beteg emberek és hozzá tartozóik kimozdítása otthonukból, akik valamilyen betegségben szenvednek és nincs lehetőségük részt venni ilyen jellegű programokon. Elképzelésünk hogy ezek a programok, amiket már meg tudtunk rendezni, a jövőben hagyomány, maradna a városunkban a sérült emberek számára.

2008 október 4-én megrendezésre kerültt a sérült beteg emberek számára meg szervezett horgászverseny . Az egyesületünknek ez egy újabb nagyszabású program volt , ahol 82 résztvevőt számlálhatunk.

Kezdéskor nagy volt az izgalom, akinek nem volt horgászbotja annak a sérültek egyesülete adott, a csalit a horgászbolt biztosította, a többi már csak a versenyzőkön és a halakon múlott.

Mindenki igyekezett a legjobban teljesíteni, bár ez nem volt könnyű, hiszen sokan először tartottak horgászbotot a kezükben.

Ha a versenyzőknek nem is vált szenvedélyükké a horgászat, arra jó volt ez a nap, hogy kikapcsolódást nyújtson a sérülteknek, hiszen a szórakozáshoz nekik is joguk van. Vesztenivalója senkinek nem volt: a verseny végén mindenki ajándékban részesült. A Felnőtt Sérültek Egyesülete szeretne hagyományt teremteni az ilyen rendezvényekből, éppen ezért bármilyen

támogatást szívesen fogadnak.

A hétvégi rendezvényen több mint 80 ember vett részt Akár az egyesület előző rendezvényeit, most is a baptista közösség és a sérültek egyesülete közösen szervezték meg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------